Bliv klar til MiFID II

MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) strammer kravene til dokumentation af finansiel rådgivning. Fx skal rådgivningssamtaler, der muligvis kunne lede til en handel, også optages. Det er altså ikke længere nok alene at optage selve samtalen, hvor handlen foregår, men også de forudgående.

Banker, investeringsselskaber m.fl. skal derfor forberede sig på at optage langt flere samtaler end i dag. Og på at optage og dokumentere rådgivningen i langt flere kommunikationsionskanaler, end i dag. Som noget nyt skal disse optagelser desuden som hovedregel gemmes i fem år – i særlige tilfælde i op til syv år.

Axcess Nordic kan med forskellige løsninger hjælpe jer med at til blive klar til at håndtere de nye udfordringer fra MiFID II.

Sådan kan vi hjælpe jer

  • Optage samtalerne
  • Arkivere samtalerne sikkert
  • ’Tagge’ informationer til optagelserne, som gør det muligt at finde alle samtaler med en kunde frem
  • Gøre det muligt at søge i indholdet for at kontrollere, om der er blevet rådgivet korrekt uden at skulle lytte det hele igennem

Læs mere:

Det har været diskuteret, hvilke kommunikationskanaler, som er omfattet af MiFID II-direktivet. ESMA, der er en uafhængig EU-myndighed, der hjælper med at sikre stabilitet i EU’s finansielle systemer ved at sikre beskyttelse af investorer, giver her deres svar: Alle tænkelige kommunikationskanaler, herunder telefon, videokonference, e-mail, SMS, chat, instant messaging (IM) og mobiltelefoner.

Læs mere om ESMA’s svar her:

ESMA

Se Finanstilsynet for en samlet oversigt over indholdet i MiFID II

Finanstilsynet

 

Om os

Vi hjælper servicefokusererede virksomheder og organisationer i hele Norden med at optimere og udvikle kundeoplevelsen. Samtidig hjælper vi nordiske finanshuse og energiselskaber med telefoni- og informationssystemer.

Axcess Nordic A/S

Lautrupvang 6, DK-2750 Ballerup

info@axcessnordic.com

+45 70 26 41 41

CVR: 34082863

Salgs- og leveringsbetingelser

Følg os:

Kontakt os